O proizvodnji

Berba

Sa svojim planinskim pejzažom i umerenom klimom, Srbija nudi jednu od najlepših malina na svetu, sa neuporedivim skladom sećera i voćne kiseline.

Spoj znanja 300 poljoprivrednika sa kojima direktno sarađujemo i bogatstva srpske zemlje, kao što su biosfera planine Golije, planina Goč i Nacionalni park Kopaonik, omogućava nam da pažljivo odaberemo najbolje plodove voća.

Sicoberry i njegovi proizvodjači su se obavezali na korišćenje isključivo hemijskih sredstava iz našeg programa zaštite, napravljen u saradnji sa profesorima sa Instituta za voćarstvo i Poljoprivrednog fakulteta.

U želji za neprekidnim razvojem i potpunom kontrolom kvaliteta, Sicoberry poseduje i sopstvene plantaže jagode sorte Senga Sengana, maline sorte Meeker i kupine sorte Loch Ness.

 Malina je naša specijalnost, a posebno sorte Vilamet i Meeker.

Kvalitet našeg finalnog proizvoda rezultat je pažljivo ručno ubranih plodova maline, “jedna po jedna“, i pažljivo složenih u plastične gajbice, u maksimalo dva reda.

 

Kalendar berbe

Raznovrsnost Januar Februar Mart April Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar Novembar Decembar
Malina WillametteMalina MeekerVišnjaJagodaKupinaBorovnicaŠumska jagodaŠljivaRibizla (crna i crvena)Vinogradska breskva 

 

Prerada

Sicoberry posvećuje posebnu pažnju na prijem, kontrolu i sledivost sveže ubranog voća.

Cilj nam je da ograničimo vreme između berbe, prijema i IQF procesa zamrzavanja i time osiguramo da voće zadrži sve svoje prirodne kvalitete (ukus, miris, boju, teksturu i nutritivne vrednosti).

U svim fazama prerade, proces je kontrolisan od strane našeg stručnog tima i kvalifikovanih radnika.

Sicoberry je opremljen savremenom tehnologijom, mašinom za pranje određenog voća, posebnim prostorom za klimatizovanje svežeg voća, specijalnim tunelom za duboko zamrzavanje, X-ray aparatom, …

Kvalitet

Da bi se obezbedila visoka kontrola voća i bezbednost hrane, Sicoberry primenjuje proces praćenja kvaliteta od « plantaže do kupca ».

Svaka faza procesa transformacije opremljena je novim tehnologijama i podleže internim kontrolama i kontrolama akreditovanih laboratorija, u skladu sa evropskim standardima.

Sicoberry poseduje sledece sertifikate :

  • HACCP,
  • ISO 9001:2015,
  • ISO 14001:2015
  • Kosher

U postupku smo sertifikacije FSSC 22000.